Accepteren jullie verzekeringen?
Ja, onze behandelingen worden vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Ik ben geregistreerd acupuncturist bij NVA. Lees hier meer over in dit overzicht van zorgwijzer.

Hoe bereid ik mij voor op de behandeling?
Draag comfortabele losse kleding.
Neem geen stimulerende middelen zoals koffie en suiker.

Drink geen alcohol.
Zorg dat je wat gegeten hebt, maar voorkom een volle maag.

Wat moet ik na de behandeling doen?
Doe geen zware fysieke inspanning. Het lichaam is herstellende voor de komende 12-24 uur.  

Wat gebeurd er met het lichaam na acupunctuur?
Het komt vaak voor dat patiënten beter slapen, meer energie, verminderde stress, een betere spijsvertering hebben en een beter algeheel gevoel van welzijn ervaren. 


Doet het pijn?

Acupunctuur doet geen pijn. De naalden zijn iets dikker dan een haar en daarmee ik stuk dunner dan injectienaalden. De meeste mensen voelen het als een klein prikje. Uiteraard wordt er rekening gehouden met angsten. 

Hoeveel sessies zijn er nodig om effect te hebben?
De meeste mensen hebben 3 tot 5 sessies nodig om verbetering te ervaren. Tijdens het eerste consult wordt een behandelplan op maat opgesteld. Het aantal sessies is afhankelijk van de klachten en het gewenste resultaat. Naast de sessies worden lifestyle suggesties gedaan. De inzet van de patiënt is daarmee van invloed op de effectiviteit. Voor zwaardere en chronische klachten loopt het aantal benodigde sessies uiteen. Het kan zijn dat er na de initiële behandeling een maandelijkse “onderhoud” sessie effectief is. 

Wat kun je verwachten bij de eerste sessie?
Bij het eerste consult wordt er een tong- en polsdiagnose naast het voeren van een gesprek gedaan. Hiermee wordt het behandelplan opgesteld. Daarna wordt er direct een acupunctuurbehandeling gegeven.
Ja, onze behandelingen worden vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Ik ben geregistreerd acupuncturist bij Zhong. Lees hier meer over in dit overzicht van zorgwijzer.